Tort cu inimioare

Reteta de la Andreea Denisa

BLAT 1
4 oua
4 linguri de zahar
2 linguri de ulei
3 linguri de faina
o lingura de cacao
o lingurita praf de copt

BLAT 2
5 oua
5 linguri de zahar
2 linguri de ulei
5 linguri de faina
un plic de praf de copt

SIROP
200 ml apa
2 linguri zahar
esenta de rom

CREMA
600 ml lapte
6 linguri zahar
6 linguri amidon
esenta de vanilie
300 ml frisca lichida

GLAZURA
60 gr ciocolata
60 ml frisca lichida

MOD DE PREPARARE
Blat 1
Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.
Se pun galbenusurile frecate cu ulei ,
faina cu praful de copt
iar la final cacaoa.
Se pune in tava(20x30)cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 30-40 min.
Se scoate se lasa la racit pe gratar. Se taie in doua(o taietura) si se decupeaza inimioare cu forma.

Blat 2
Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se pun galbenusurile frecate cu ulei , faina cu praful de copt.Se pune jumatate in tava(26cm diametru), apoi se pun inimioarele cu capul in jos, si apoi cealalta jumatate de blat.
Se da la cuptor la foc potrivit 30-40 min. Se scoate si se lasa la racit .
Blatul se taie in 3(2 taieturi).
Sirop
Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Crema
500 ml lapte punem la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. 100 ml se pun peste amidon si se omogenizeaza. Cand laptele clocoteste se adauga amidonul, amestecand continu pana se ingroasa. Se lasa la racit.Frisca se bate. La final se incorporeaza frisca in crema rece.
Glazura
Ciocolata se rupe bucati se adauga frisca si se pune pe abur,se lasa pana se omogenizeaza, se racoreste putin.

Asamblare
Feliile de blat se insiropeaza , se pune o parte de blat , crema, cand punem a doua parte de blat trebuie sa avem grija sa fie inimioarele formate, apoi punem crema si deasupra glazuram.
Multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu