Tagliatelle cu creveti picanti in sos de smantana


Reteta de la Camelia Bizadea 

200 gr tagliatele
un cub unt
2 linguri ulei de masline
3 catei de usturoi
sare,piper ,un varf de praf chili
100 ml smantana lichida
10-12 buc creveti decorticati
parmezan
busuioc pentru decor
10 rosii cherry
1 lingura zeama de lamaie
1 cescuta de vin alb demi sec

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj .Le dam sub un jet de apa rece.
Intr-o tigaie punem untul si uleiul de masline la incins ,adaugam usturoiul tocat marunt si praful de chili .Calim crevetii cate 2 min pe fiecare parte ,fara sa se arda usturoiul ,adaugam zeama de lamaie si cescuta de vin alb .Dam focul rapid ca sa se evapore repede vinul ,adaugam smantana si lasam sa dea cateva clocote.Rasturnam pastele ,adaugam si rosiile cherry taiate in doua ,potrivim de sare ,acoperim cratita si mai lasam 2-3 minute .
Se servesc fierbinti cu parmesan ras ,piper proaspat rasnit .Decoram cu busuioc proaspat.

Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu