Prajitura cu branza dulce si stafide


Reteta de la Ariana Karina

Va recomand o prajitura usoara si delicioasa, sau cum o mai numesc eu prajitura lenesului(e foarte rapid de facut)

Ingrediente: 6 oua, 26 linguri zahar, 23 linguri faina, 14 linguri ulei, 26 linguri lapte, un praf de copt, un zahar vanilat, 0,750g-1kg branza de vaci, 250 g stafide sau orice fructe vreti(de preferat fructe uscate), 4-5 linguri gris

Se amesteca 4 galbenusuri cu uleiul, zaharul, zaharul vanilat, laptele, faina si praful de copt. separat se bat 4 albusuri spuma cu un praf de sare. Se adauga spuma de albuse peste aluatul format, si se pune intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt.(nu se toarna toata compozitia, cam trei sferturi )

Branza se amesteca cu stafidele si cu zahar dupa gust, (se poate pune coaja rasa de lamaie sau portocala), cu cele 2 oua ramase si cu gris si se pune peste aluatul asezat deja in tava. deasupra se toarna ultima parte de aluat si se da la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade, cam 35-45 minute.

Deasupra se poate pune zahar pudra sau toping. eu prefer topingurile de fructe facute in casa... si un ceai de trandafiri alaturi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu