Prajitura cu branza de vaci si gris


Reteta de la Camelia Bizadea 
Pentru aluat

2 oua
1 praf de sare
1 zahar vanilat
4 linguri zahar
4 linguri faina
250 ml smantana
4 linguri ulei
1/2 plic praf de copt

Umplutura

250 gr branza proaspata
2 oua
50-80 gr stafide
1 zahar vanilat
4 linguri zahar
esenta rom
2 linguri gris


Se bat bine ouale cu sarea ,zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam smantana si uleiul .Amestecam .
La final adaugam praful de copt amestecat cu faina.

Ungem o tava yena cu ulei,tapetam cu hartie de copt .
Rasturnam jumatate din compozitie ,nivelam frumos,si dam
in cuptorul incalzit la 180 gr pentru 15 min aprox.
(Cand vedeti marginile usor rumenite ,atunci o scoateti,eu
am lasat mai putin,de aceea s-au dus stafidele la fund :))

Scoatem tava din cuptor si adaugam umplutura cu branza
pe care o intindem uniform .Deasupra punem restul de aluat .
Dam la cuptor pentru inca 30-35 min.

Umplutura :Amestecam branza cu un praf de sare ,zaharul
,zaharul vanilat si ouale .
Adaugam stafidele si grisul .Omogenizam .
(Stafidele le oparim intai cu apa,le scurgem
dupa care le lasam in putina esenta de rom ,10 min.)

Lasam la racit apoi portionam si pudram .

Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu