Piept de pui cu rozmarin in sos de bere neagra ,orez si sote de ciuperci cu ceapa


Reteta de la Camelia Bizadea 

Pentru friptura de pui :
4 buc piept de pui feliat
1 cub unt
1 lingura ulei
sare
piper
boia dulce
1 pahar bere neagră

Pentru sote de ciuperci:
1 borcanel ciuperci intregi,
o jumătate de ceapă tocată mărunt
1lingură de unt
1 lingura ulei
putina supa de pui
rozmarin verde
sare

Pentru orez:
1 ceasca orez
1 cub unt
1 lingura ulei unt
1 morcov mic
1 ceapă mică mărunt
sare
piper
un pahar de vin alb
3 cesti supa de pui fierbinte

Mod de preparare:

Începem să preparăm orezul.
Într-o cratiță punem untul și îl încălzim puțin.
Adăugăm ceapa tocată mărunt ,putina sare si uleiul de masline . Lăsăm să se înmoaie
până devine sticloasă. Punem apoi morcovul ras pe răzatoarea mică si orezul.
Amestecăm de câteva ori și lăsăm pe foc 2 minute. Stingem totul cu vin și
după ce s-a evaporat, adăugăm supa de pui .. Potrivim cu sare și piper,
după gust. Lăsăm la fiert, la foc mic, acoperit cu un capac, până ce orezul
se umflă și e fiert.
În timp ce orezul fierbe pregătim pieptul de pui.
Feliile de piept de pui le spălăm în apa rece după care le stergem cu prosoape
de hârtie absorbantă. Presărăm apoi cu sare , piper proaspăt măcinat și boia dulce.
Într-o tigaie încingem untul si uleiul de masline .
Adăugăm feliile de piept de pui. Presărăm rozmarin verde tocat și lăsăm la prajit,
pe fiecare parte până ce carnea devine albă. Întoarcem feliile de piept de pui
de 3-4 ori până se rumenesc ușor, adăugam berea și lăsăm pe foc până ce scade
zeama și feliile de pui devin aurii.
Sote-ul de ciuperci
Încingem o lingură de unt într-o tigaie și călim ușor o jumătate de ceapă mică
tocată foarte mărunt. Imediat ce s-a înmuiat, adăugăm ciupercile taiate
in doua si scurse bine de apă. Presărăm sare și rozmarin proaspăt tocat.
Adaugam putina supa de pui ,putin usturoi tocat .Stingem focul
dupa care adaugam patrunjel tocat .
Pe o farfurie montăm orezul cu ajutorul unui inel special,
punem două felii aurii de piept de pui și asortăm totul cu sote-ul de ciuperci.
Decoram dupa imaginatie.

Noi am servit alaturi de o salata verde .
Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

4 comentarii:

  1. Cum se face sosul de bere neagra ? :v

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. daca cititi reteta se vede clar ca pieptul de pui se ,, inabuse ,,in bere neagra pana aceasta scade
      daca scriam ca-i cu gust de bere neagra , trebuia sa descriu ,,gustul ,, :))

      Ștergere
  2. si este ,,in ,, sos de bere neagra ,nu CU :d

    RăspundețiȘtergere