Pene cu fasole rosie


Reteta de la Janet Frunza

Ingrediente pentru 4 persoane:
-500 g paste pene Arnos
-200 g boabe se fasole rosie,din conserva
-200 g costita
-0 lingura de pasta de tomate+2rosii
-100 g parmezan ras
-un ardei iute
-2 catei de usturoi
-1/2 lingurita de busuioc
-1/2 lingurita de rosmarin
-!/2 lingurita de sare
-o ceapa rosie Mod de lucru:

Intr-o tigaie anti aderenta,prajim costita.Dupa ce se prajeste bine,o scoatem si o lasam la o parte. In grasimea ramasa,punem usturoiul si ardeiul taiate feliute.
Prajim usor si adaugam pasta de tomate si rosiile taiate cubulete mici.Lasam sa fiarba cateva minute,pentru a se inmuia rosiile si a se forma sosul,dupa care adaugam boabele de fasole.
Amestecam de cateva ori si adaugam pastele pene,fierte in prealabil,dupa instructiunile de pe ambalaj.
Amestecam usor pentru ca pastele sa treaca prin sos si adaugam sarea(daca mai este nevoie),busuiocul si rosmarinul.Amestecam.
Cat amestecam pastele cu sosul,intr-o alta tigaie incinsa,punem ceapa rosie taiata rondele sa se coaca(nu punem ulei nici un pic in tigaie).
Cand totul este gata,servim pastele:Imtr-o farfurie adanca punem o portie de paste cu sos de rosii si fasole presaram deasupra costita prajita,ceapa coapta si parmezanul ras.
Este un preparat satios si delicios!
Mai multe retete delicioase si foto pas cu pas de la Janet, gasiti pe blogul ei In bucatarie la Janet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu