Plachie de peste


Reteta de la Gabriela Gitoi

Noua ne place foarte mult pestele si il pregatim mai mult prajit gen “fish and chips” sau la cuptor cu legume. Dar plachia este preferata noastra si nu am mai facut de foarte mult timp…asa ca am fost la cumparaturi croita sa iau peste pentru plachie, si aici se gaseste pastrav somonat (are carnea roz) altfel nu gasesc, asa ca…zis si facut! a iesit o nebunie! Iubitorilor de peste sigur le va placea!

Ingrediente:

3 pesti marisori (aprox. 1,5 kg)
2 cepe
1 ardei rosu
1 ardei galben
o conserva de rosii intregi (800 gr) sau rosii proaspete si oparite
1/2 ceasca ulei sau cat sa inabusiti legumele
o mana buna de patrunjel verde
1 foaie de dafin
fulgi de ardei iute
2-3 catei de usturoi
piper si sare dupa gust
Mod de preparare:

Se spala si se curata legumele. Taiem felii ardeii iar ceapa solzisori si le inabusim in ulei pana se inmoaie, cu un praf de sare.

Cand s-au inmuiat, adaugam rosiile tocate si foaia de dafin si mai lasam sa dea doua trei clocote impreuna. Asezonam cu piper si ardei iute dupa gust si adaugam si usturoiul tocat marunt.

Toata compozitia o vom pune peste pestele bine spalat si asezat intr-o tava de yenna sau vas ceramic. Daca vreti, puteti lasa pestele intreg sau il puteti felia dinainte.

Preincalzim cuptorul la 180ºC si bagam pestele la cuptor pana cand legumele vor scadea. La inceput tineti vasul acoperit cu un capac iar dupa vreo 30 de minute il dati la o parte.

Cand este gata, usor rumenit, il scoatem din cuptor si presaram patrunjel verde deasupra.

Se serveste alaturi de o mamaliguta calda sau cu garnitura de orez!

Pofta buna! este minunat!

Mai multe retete delicioase de la Gabriela, gasiti pe blogul ei Gabriela Cuisine



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu