Reteta de la Gabriela Gitoi
Ingrediente:
3 pesti marisori (aprox. 1,5 kg)
2 cepe
1 ardei rosu
1 ardei galben
o conserva de rosii intregi (800 gr) sau rosii proaspete si oparite
1/2 ceasca ulei sau cat sa inabusiti legumele
o mana buna de patrunjel verde
1 foaie de dafin
fulgi de ardei iute
2-3 catei de usturoi
piper si sare dupa gust
Mod de preparare:
Se spala si se curata legumele. Taiem felii ardeii iar ceapa solzisori si le inabusim in ulei pana se inmoaie, cu un praf de sare.
Cand s-au inmuiat, adaugam rosiile tocate si foaia de dafin si mai lasam sa dea doua trei clocote impreuna. Asezonam cu piper si ardei iute dupa gust si adaugam si usturoiul tocat marunt.
Toata compozitia o vom pune peste pestele bine spalat si asezat intr-o tava de yenna sau vas ceramic. Daca vreti, puteti lasa pestele intreg sau il puteti felia dinainte.
Preincalzim cuptorul la 180ºC si bagam pestele la cuptor pana cand legumele vor scadea. La inceput tineti vasul acoperit cu un capac iar dupa vreo 30 de minute il dati la o parte.
Cand este gata, usor rumenit, il scoatem din cuptor si presaram patrunjel verde deasupra.
Se serveste alaturi de o mamaliguta calda sau cu garnitura de orez!
Pofta buna! este minunat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu