Nokedli


Reteta de la Laura Melenti

Este o reţetă ungurească, similară cu reţeta nemţească de spaetzle.

Ingrediente
- 500 g făină
- 2 ouă
- ulei
- sare
- apă

1. Se pune apa la fiert cu puţin ulei şi sare.
2. Între timp se prepară aluatul: se amestecă făina cu ouă, apă şi ulei, astfel încât să rezulte un aluat mai moale.
3. Când apa începe să fiarbă, se aşează răzătoarea întoarsă deasupra oalei cu apă (care e încă pe foc), astfel încât să nu vă zgâriaţi cu răzătoarea. Cu ajutorul unei spatule se împinge aluatul prin găurile răzătoarei.
4. Nokedli care ies se suprafaţă se scot afară cu o strecurătoare de metal şi se aşează într-un bol ce are puţin ulei pe fund.
5. Se servesc ca şi garnitură.

Mai multe retete delicioase de la laura gasiti pe blogul ei Transylvanian Kitchen


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu