Coronita cu ciocolata



Reteta de la Janet Frunza
Astazi, fiind o zi cam mohorata, cu ploaie mocaneasca, mi-am zis ca pot petrece mai mult timp in bucatarie. Zilele trecute am vazut reteta asta pe un site italian si azi s-a dovedit numai buna de incercat.

Ingrediente:

-500 gr faina alba
-75 gr unt
-2 oua
-100 ml lapte
-un pachetel de drojdie
-coaja rasa de la o lamiie
-o priza de sare.

Dizolvam drojdia in laptele caldut cu o lingura de zahar, amestecam cu 2 linguri de faina si punem la crescut.
Intre timp cernem faina intr-un castron, separat punem restul de zahar, ouale, untul topit, sarea si coaja de lamaie.
Cand maiaua a crescut o punem peste faina si o amestecam, turnam si compozitia cu oua,framintam bine si punem la crescut.
Cand si-a dublat volumul intindem coca intr-o foaie nu prea subtire, ungem cu foaia cu unt topit peste care presaram o lingura de zahar, nuca prajita si maruntita iar peste, ciocolata menaj data prin razatoare.
Rulam cu grija si apoi taiem rondele cam de 2 cm.
Intr-o tava unsa si tapetata cu faina, punem rondelele in forma de coronita
lasam 15 min. la crescut apoi ungem coronita cu ou batut cu zahar si punem la cuptorul incins de dinainte.
Cand s-a rumenit frumos, o scoatem si o lasam sa se racoreasca un pic, apoi insiropam .
Eu am facut un sirop de apa cu zahar si rom. Cam asta-i povestea, este ca un cozonac insiropat;-)
Si o sectiune insiropata cu multa nuca si ciocolata.

Mai multe retete delicioase si foto pas cu pas de la Janet, gasiti pe blogul ei In bucatarie la Janet

4 comentarii:

  1. arata delicios...m-as fi apucat sa o fac, dar nu stiu cat zahar :(

    RăspundețiȘtergere
  2. arata delicios...m-as fi apucat sa o fac, dar nu stiu cat zahar :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai mult de 70... 80 de grame nu Cred ca este nevoie,Sau de loc,ca se insiropeaza si Iese destul de dulce.........

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata Super,si este delicoasa

    RăspundețiȘtergere