Ciorba de burta



Reteta de la Dana Szocs



Astazi,mi-am luat si eu inima in dinti si am facut prima ciorba de burta din viata mea Eu nu mananc asta e si motivul pentru care nu am mai facut pana acum,dar…daca e sa ma uit acum in oala care nu cu mult timp in urma era plina…:)) ma gandesc ca a fost chiar buna,mai ales ca ai mei chiar sunt mancatori de ciorbita de burta,asa ca nu pot decat sa ma bucur ca le-am facut o bucurie.

Am folosit:

1 kg burta prefiarta
1 os de vita
5-6 morcovi
1 radacina mare patrunjel
1/2 radacina telina
o manuta de boabe de piper
3 foi de dafin
o capatana usturoi
3 oua + 400 ml smamtana (la sfarsit)
1 ardei iute
4 cuburi Knorr de pui,otet

Am cumparat burta prefierta tocmai pentru ca nu mai facusem aceasta ciorba si nu am vrut sa stric ceva necuratand cum trebuie o burta nefiarta .Burta am dat-o intr-un clocot cu apa,sare si otet si apoi am aruncat apa,am clatit burta si am lasat-o deoparte.

Osul de vita l-am pus intr-o oala la foc impreuna cu morcovii,patrunjelul,telina,boabele de piper si foile de dafin si le-am lasat sa fiarba cam 2 ore,luand spuma formata din cand in cand.Dupa ce carnea a fiert,am strecurat zeama,carnea am taiat-o fasiute de pe os,am pus-o in zeama inapoi impreuna cu morcovii taiati rondele si am pus-o la foc din nou,am adaugat usturoiul curatat si zdrobit,ardeiul iute tocat marunt si burta si am lasat sa mai fiarba aproximativ 40 min.Dupa ce toate au fiert complet,am dat oala la o parte de pe foc,am lasat-o sa se odihneasca cateva minute bune,apoi am batut bine 3 oua,amestecate cu smantana si am inceput sa adaug cate putina ciorba peste ele,in asa fel incat sa aduc ouale si smantana din castron la o temperatura cat mai apropiata de ce era in oala,pentru ca oul sa nu se stranga si sa arate urat.Am dres ciorba si cu 4 cuburi Knorr de pui si putin otet,nu foarte mult pentru ca fiecare sa o poata face in farfurie dupa gustul propriu.

Desi pare o ciorba complicata (cel putin asa era in viziunea mea),astazi m-am convins ca nu e chiar asa si cu siguranta voi mai face si alta data.

Pofta mare!


Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

2 comentarii:

  1. E ceva diferit fata de stiam eu, dar merita incercat...

    RăspundețiȘtergere
  2. la ciorba de burta eu stiam ca se pune numai galbenusul de la ou dar vad ca aici scrie de ou si cu albus.in rest este exact cum o fac si eu .

    RăspundețiȘtergere