Brownies


 

Reteta de la Elena Dintoiu  

Ingrediente:
- 275 gr. ciocolata, (eu am folosit din cea cu un continut mai ridicat de cacao, respectiv 80%)
- 113 gr. unt,
- 15 gr. cacao,
- 200 gr. zahar,
- 1 lingurita extract de vanilie,
- 3 oua,
- 95 gr. faina,
- 1/4 lingurita sare.
Taiem cubulete mici toata ciciolata. Separam 150 gr. din ea si o topim la bain-marie alaturi de untul taiat cubulete. Dupa ce acestea s-au topit, le omogenizam cu ajutorul unei spatule si incorporam treptat zaharul, sarea, faina, cacaua, ouale, iar la final restul de ciocolata maruntita.
Asezam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins in prealabil, la foc mediu, timp de 25 de minute.

Lasam putin sa se raceasca si taiem prajiturica in cubulete. Noi am servit-o calda, alaturi de o cupa de inghetata de vanilie. Un deliciu de bomba calorica! Contrastul dintre cald si rece, precum si cel dintre exteriorul putin crocant si interiorul cremos si fin este demential!

Enjoy!!!

Mai multe retete de la Elena gasiti pe blogul Bucatar din pasiune   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu