Batoane cu fulgi de orez


Reteta de la Janet Frunza

Ingrediente:

- 125g de fulgi de orez
- un pachet de unt
- 4 linguri de miere
- 3 linguri de cacao
- 50g miez de nuca sau alune
- o cana de zahar tos
- coaja de lamaie confiata

Mod de lucru:

Intr-o cratita se pune untul,mierea si zaharul.
Se pune pe foc mic si se amesteca continuu,pana cand se topeste zaharul.
Cand zaharul s-a topit,se adauga cacaua si se amesteca bine,pana cand,amestecul arata ca o crema ce curge.
Apoi adaugam fulgii de orez si miezul de nuca sau alunele,taiate mai grosolan si coaja de lamaie.
Amestecam usor si tot amestecul se pune intr-o tava,neunsa si se niveleaza cat mai uniform.
Dam la rece pentru cel putin 2h dupa care portionam cu un cutit pe care,avem grija sa il trecem prin apa,altfel se lipeste.
Batoanele obtinute le putem lasa asa cum sunt sau le putem trage prin ciocolata,asa cum am facut eu.
Am pus batoanele pe un gratar si apoi le-am imbracat in ciocolata.
Sunt usor de facut si taaaaare bune!

Mai multe retete delicioase si foto pas cu pas de la Janet, gasiti pe blogul ei In bucatarie la Janet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu