Nuci umplute


Reteta de la Bubulina Gospodina  

Ingrediente:
Pentru coji:
3 oua medii
100 gr margarina pt prajituri
100 ml ulei
180 gr zahar
un pliculet de zahar vanilat
faina cat cuprinde
1 plic de praf de copt

Crema:
130 gr unt nesarat
180 gr zahar pudra
1 esenta de rom
1 lingura cacao
doua maini resturi de la coji (macinate)
o mana de miez de nuca macinat (optional)
5 linguri lapte caldut
zahar pudra pentru tavalit nucile

Intr-un bol amestecam cu mixerul , margarina si zaharul, apoi adaugam ouale, mixam pt 2-3 minute si adaugam uleiul.

Amestecam o cana de faina, cu praful de copt si zaharul vanilat. Adaugam peste margarina si oua si amestecam cu o lingura, apoi turnam faina in ploaie si framantam cu mana. Compozitia trebuie sa fie una potrivit de moale, nu stiu exact cata faina mi-a intrat dar sigur va dati voi seama cand nu mai trebuie sa puneti faina.

Din aluat faceti bilute si le coaceti in forma pentru nuci iar dupa ce le scoateti, le decupati usor cu ajutorul unui cutit. Resturile nu le aruncati, veti avea nevoie de o parte din ele, sa faceti crema.

Intr-un bol, frecati untul si zaharul pentru cateva minute. Atentie! Untul trebuie sa fie la temperatura camerei! Apoi adaugam cacaoa, romul si laptele caldut. Mai mixam putin si adaugam resturile de la coji (macinate) si miezul de nuci. Punem crema pe o jumatate de nuca si lipim cu cealalta jumatate, apoi tavalim prin zahar pudra.

Se pastreaza in punga ziplock. Sunt delicioase!

Mai multe retete delicioase de la Bubulina Gospodina gasiti pe blogul ei www.bubulinagospodina.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu