Bomboane de ciocolată cu seminţe


Reteta de la Andreea Pintea

Ingrediente – 24 bucăți
200 grame ciocolată – albă sau cu lapte
50 grame stafide
50 grame semințe dovleac crude
50 grame susan
50 grame fulgi de migdale
1 linguriță scorțișoară
Preparare
Ciocolata pe care o vom folosi o topim pe aburi sau la microunde. Dacă alegem varianta topirii pe aburi vom avea grijă ca vasul cu ciocolată să nu atingă apa ce fierbe și vom amesteca în ciocolată până când aspectul acesteia va fi unul lucios. Dacă vom topi ciocolata în cuptorul cu microunde, atunci o vom pune într-un vas termorezistent și o vom încălzi pentru 1,30 minute.După aceea, scoatem vasul, amestecăm bine și mai încălzim încă 1,30 minute. În ambele cazuri rezultatul trebuie să fie o cremă lucioasă și mătăsoasă de ciocolată.
Restul ingredientelor le amestecăm bine într-un bol. Când ciocolata e topită adăugăm și semințele, fulgii și stafidele – sau orice tip de fructe uscate pe care dorim să le folosim. Omogenizăm foarte bine compoziția, după care cu o linguriță vom forma mici bomboane pe o hârtie de copt. Lăsăm bomboanele într-un loc răcoros să se întărească, dar ATENȚIE nu le băgăm la frigider. În aproximativ 2-3 ore bomboanele sunt bune de mâncat. Le putem așeza pe un platou sau în hârtiuțe speciale.
Dacă nu vă puteți hotărî ce fel de ciocolată să folosiți, puteți să le faceți în mai multe sortimente. Eu am folosit pentru jumătate din cantitate ciocolată albă, iar pentru restul ciocolată cu lapte.

Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei andreeapintea.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu