Smoothie de mango cu lapte de cocos si seminte chia


Reteta de la Daciana Sarbu

Stiati ca... semintele chia... se numesc si salvia hispanica, cu origine in Mexic si Guatamela. Se cultiva pentru seminte din care se obtin 25-30% de ulei extractibil, fiind bogata in acizi grasi omega 3. Contin 18% din doza zilnica de calciu, 27% de fosfor si 30% de mangan. Pot fi consumate in salate, pireuri, fulgi de ovaz, iaurt, shake-uri.
Acestea fiind clarificate, va invit la un pahar de smoothie absolut divin, din lapte de cocos, mango si seminte de chia, aromat cu fulgi de migdale, plin de vitalitate, energie si savoare exotica. Dupa o iarna friguroasa ne prinde bine o vitaminizare ca sa ne reintremam si sa intampinam primavara, care incet incet se strecoara in vietile noastre. Pentru diversitate, se poate adauga si fistic, ananas, suc de portocale sau kiwi.
Ingrediente pentru 2 portii:
- un mango copt mai marisor;
- 4 linguri lapte de cocos;
- 4 lingurite fulgi de migdale;
- 2 lingurite seminte de chia;
- 1 lingurita fulgi de cocos.
Optional: o banana.
Mod de pregatire:
Se curata mango de coaja, se taie cubulete si se pune in blender cu laptele de cocos si se amesteca pentru 1 minut. Se adauga fulgii de migdale si se mai amesteca cu blenderul inca un minut. La final aruncati in compozitie si semintele chia, amestecati inca putin si gata smoothie. Turnati intr-un pahar, presarati deasupra cu fulgi de cocos si consumati cu placere un pahar de sanatate exotica.

Mai multe retete delicioase de la Daciana, gasiti pe blogul ei, Bucataria cu mirodenii 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu