Pagini

Turnulet cu Miez de lapte si somon


Reteta de la Nicol

Crusta biscuiti:
40 gr biscuiti sarati
1 lingura unt topit


1 sfecla rosie mare
1 lingurita otet balsamic


Crema de branza si somon:
2 bucati Miez de lapte
1 lingura smantana
1 felie somon afumat
putina sare de Himalaya


Perle:
40 ml suc de lamaie
30 ml vin rosu
un varf de lingurita agar agar
1 pahar ulei (tinut la congelator minim 30 de minute)
1 vas cu apa foarte rece

Sfecla rosie bine spalata am pus-o la copt in cuptor la 250 grade Celsius, pana cand a fost coapta.
Am maruntit biscuitii in robotul de bucatarie, apoi am amestecat praful de biscuiti cu 1 lingura unt topit.
Am impartit biscuitii in 2 parti egale pe care le-am pus in 2 forme rotunde. Am presat bine biscutii si i-am lasat la rece.
Sfecla coapta am curatat-o de coaja, apoi cu instrumentul de curatat legume am taiat fasiute foarte subtiri (ca niste spaghete). Am pus otetul balsamic peste sfecla rosie.

Un sfert din sfecla rosie am pus-o in fiecare forma peste biscuiti. Am presat cu grija sfecla si am pus din nou in frigider.
Miezul de lapte l-am zdrobit cu o lingura, am adaugat smantana, sarea de Himalaya si somonul taiat marunt.

Am amestecat bine crema de branza si somon.
In fiecare forma, am pus crema de branza si somon si am nivelat cu grija. Am lasat la frigider aprox 30 de minute.

Pentru perle am amestecat sucul de lamaie cu vinul rosu si am pus la fiert impreuna cu agar agar. Cand a inceput sa fiarba am luat de pe foc. In uleiul rece am pus incet incet cate putin din sosul acrisor cu ajutorul unei seringi. Perlele formate, le-am luat cu o lingura cu gaurele si le-am pus in apa rece, apoi le-am scos pe un servetel.

Am scos turnulete din forme si le-am decorat cu perle. Am servit alaturi de gramajoare de sfecla rosie.

Mai multe retete de la Nicol gasiti pe blogul All day cooking

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu