Malai dulce cu prune


Reteta de la Dana Burlacu  
 Nu va uimesc cu vreun tort mandru ci cu un desert sanatos si de sezon: malai dulce cu prune. Asta e un desert made Bucovina de care m-am bucurat in copilarie dar il savurez cu placere si azi. Ingredientele naturale si aroma dulce acrisoara a prunelor dau o savoare pe care nu as inlocui-o cu nimic.

Totul se face rapid si fara prea multa bataie de cap.
Ingrediente:
- 1 cana zahar
- 1 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 1cana si 1/2 de malai de porumb
- 1/2 cana gris
- 3 oua
- 1 zahar vanilat
- 1 praf copt
- 1 praf sare
- 700g prune fara samburi
Mod de preparare:
Va zic de la inceput sa nu va speriati de consistenta aluatului, o sa iasa un cir lung dar la copt malaiul si grisul vor absorbi tot laptele.

Amestecam ouale cu zaharul si zaharul vanilat si praful de sare. Se toarna uleiul cate putin, laptele, malaiul , grisul si praful de copt.
Intr-o tava (am folosit o tava mai mica decat tava de la aragaz) tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia. Deasupra se aseaza prunele in jumatate dupa ce au fost spalate si zvantate.
Totul se da la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade. Se coace cam 30 min, pana se rumeneste usor deasupra iar compozitia a crescut frumos.
Se lasa in tava 15 min sa se racoreasca apoi se taie in bucati mai mari si se pudreaza cu zahar pudra.
Cam asa se rasfatau bunicii nostri!
Spor la prajiturit si va multumesc ca sunteti alaturi de mine.

Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul Prajiturici si alte dulciuri  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu