Vanatoreasca

Reteta de la Claudiu Oblea   


E specialitatea mamei.Ea a invatat-o de la soacra ei.Cred ca e adusa din Ungaria.
Se recomanda a se folosi 5-6 felii de cotlet fara os, de mistret.
Acestea se dau prin uleiul incins intr-o tigaie,cam un minut.
Separat se face un fel de preparat in care se pune carnea si lasa la marinat cel putin 24 de ore,in frigider.
Cam un kilogram de legume(morcovi,pastarnac,patrunjel)se fierb si se condimenteaza cu foi de dafin,piper boabe,cimbru,sare.
In ziua in care se va servi,se scoate carnea si se mai prajeste cateva minute in ulei.
Legumele fierte,se pasireaza si,pe baza lor,se face un sos cu zahar caramelizat si putina faina,pentru coagulare.In acest sos,se pun feliile de carne si se lasa sa mai stea 2-3 ore.
Ca si garnitura,sunt doua variante.Mama trebuie sa le faca de fiecare data pe ambele.
Prima ar fi niste crochete din aluat cu cartofi,prajite in ulei.
A doua si cea mai interesanta,sunt niste galuste din apa,faina si un ou,in care se incorporeaza crutoane mici de paine prajita,galuste de marimea unui ou de gaina,care se fierb in apa.
Inainte de servire,sosul in care sunt feliile de carne se poate incalzi clasic,sau in cuptorul cu microunde(e mai rapid).
Pofta buna!
Idee bonus: se poate folosi si iepure salbatic,sau orice carne de vanat,care nu trebuie gatita foarte mult.

Mai multe retete delicioase de la Claudiu gasiti pe blogul Claudeoblio.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu