Salata Caprese (o noua abordare)




Am incercat sa dau o noua fata acestei retete simple primita in dar de la verii nostri italieni.
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 400 g mozarella
- 1 kg rosii
- o lingura + o lingurita si jumatate agar-agar (puteti inlocui cu gelatina)
- doua maini de busuioc
- parmezan sau cascaval afumat, ras
- 1-2 catei de usturoi, tocati marunt
- ulei de masline
- sare, piper

Ca sa pregatiti jeleul de rosii, trebuie sa decojiti mai intai rosiile. Puneti o oala cu apa calda la fiert si alta cu apa rece si cuburi de gheata alaturi. Faceti o cruce mica in varful fiecarei rosii, apoi scufundati-le cu grija cam 30-40 de secunde in apa clocotita. Cu ajutorul unei spumiere scoateti rosiile din apa fierbinte si puneti-le in oala cu apa rece. Cu ajutorul unui cutit scoateti pielitele rosiilor. Taiati rosiile in patru si indepartati miezul si semintele si puneti-le intr-un bol, iar pulpa puneti-o intr-un pahar de blender. Luati o bucata de tifon si puneti miezul si semintele in ea si stoarceti-le de zeama in paharul de blender. Mixati cateva secunde pulpa si sucul de rosii, apoi puneti-le direct intr-o oala la foc mediu. Cand sucul s-a incalzit, adaugati pudra de agar-agar si amestecati-o bine. Mai lasati oala pe foc pana cand sucul incepe sa clocoteasca, apoi dati-o deoparte. Puneti sucul intr-un bol suficient de mare astfel incat sa obtineti o anumita inaltime a jeleului si lasati-l sa se raceasca. Cand lichidul s-a racit, dati-l la frigider pentru minim 4 ore.

Sosul pesto: se toaca marunt la blender busuiocul si se amesteca cu celelalte ingrediente. Ca sa fie mai usor de modelat, procedati la fel ca si cu sucul de rosii, punandu-l la foc si incorporand o lingurita si jumatate din pudra de agar-agar.
Ca sa serviti, taiati toate preparatele la aceeasi dimensiune si folositi-va imaginatia ca sa creati un model cat mai interesant.

Mult succes si pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Mihai, gasiti pe blogul Placeri simple   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu