Ciorba de salata verde


Reteta de la Angela Lapadat 

Ingrediente:

- 1 salata verde
- 100-150 gr bacon
- 150 gr smantana
- 150 gr iaurt
- 1 galbenus+1 ou
- 1 catel usturoi
- sare/vegeta
- piper

Taiem baconul cubulete mai mici si il calim in putin ulei de masline. Salata o spalam frunza cu frunza, dupa care luam mai multe frunze deodata si le taiem fasiute mici. Adaugam peste bacon si lasam 10-15 minute la foc mediu dupa care adaugam apa (in functie de cantitatea pe care dorim sa o facem). Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba. In acest timp pregatim omleta dintr-un ou plus albusul care ne va ramane de la galbenus. De asemenea vom amesteca galbenusul ramas cu smantana+iaurtul si usturoiul pisat (optional puteti sa adaugati o lingura rasa de faina sau amidon). Cand salata este fiarta adaugam cateva linguri din ciorba in amestecul de smantana, omogenizam bine si cand ciorba s-a mai racit putin adaugam amestecul de smantana, respectiv omleta rupta bucatele mai mici.
Acestea fiind spuse va doresc:

Pofta Buna!

Mai multe retete delicioase de la Angela gasiti pe blogul Delicious Flavours   

Un comentariu:

  1. Este un deliciu. Se poate adauga o omleta taiata cubulete.

    RăspundețiȘtergere