Cheesecake de ciocolata cu visine


Reteta de la Angela Lapadat 

Ingrediente blat: 

- 300 gr biscuiti digestivi cu cacao
- 100 gr unt/margarina

Ingrediente crema:

- 400 gr branza ricotta
- 300 ml frisca
- 50 gr zahar pudra
- 120 gr ciocolata neagra
- 100 ml sirop de visine
- 1 pliculet gelatina granulata (16 gr)

Mai avem nevoie de:

- 300 gr visine
- 90 gr zahar

Prima data vom pregati visinele deoarece vom avea nevoie de siropul rezultat. Spalam bine visinele, scoatem samburii si punem la fiert cu zaharul. Dupa 15-20 minute separam visinele de sucul lasat, visinele le punem deoparte iar sucul il punem inapoi pana ajunge la consistenta unui sirop.
Macinam biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie sau in cazul in care nu aveti dati prin masina de tocat carne, dupa care amestecam cu untul moale. Framantam pana se omogenizeaza. Intr-o forma de tort cu peretii detasabili punem hartie de copt si intindem blatul de biscuiti. Uniformizam cu o lingura si dam la frigider pana pregatim crema.


Ciocolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi, dupa care o lasam sa se racoreasca.
Gelatina o punem la hidratat in siropul de visine racit (100 ml-daca trebuie completati cu apa) timp de 10 minute, dupa care o topim pe baie de aburi si lasam deoparte.
Mixam branza si adaugam treptat ciocolata topita. In gelatina topita si usor racorita adaugam o lingura din crema de branza, omogenizam, mai adaugam o lingura de crema, omogenizam, apoi adaugam la toata cantitatea de crema si amestecam usor. Frisca o mixam pana se intareste si o incorporam usor in crema de branza cu ciocolata. Intindem peste blatul de biscuiti, asezam visinele, care pot fi mult mai multe decat am pus eu (dar dupa cum bine stiti eu trebuie sa ma gandesc si la cei carora nu le plac fructele in prajituri ) si dam din nou la rece cel putin 3-4 ore.

Pofta Buna!

Mai multe retete delicioase de la Angela gasiti pe blogul Delicious Flavours    


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu