Pagini
▼
Tort inimioara de ciocolata
Reteta de la Timea Pop
reteta cu ♥♥♥
Avem nevoie de un blat simplu sau cu ciocolata
- 2 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri cafea lichida
- 1 lingura ulei
- 1/2 lingurita praf de copt
- 4 linguri faina
- 70 gr ciocolata
Crema:
- 175 gr zahar
- 50 ml apa
- 125 gr lapte praf
- 125 gr unt
- 25 gr cacao
- 1 esenta menta dr. Oetker
Batem ouale spuma pana se albesc, adaugam zaharul mixand in continuare apoi adaugam cele 2 linguri de cafea si uleiul. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam pe rand cate o lingura amestecand usor cu o spatula. La final adaugam si ciocolata taiata bucatele.
Turnam in inimioara de silicon (208/218 mm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 20 minute.
Crema: Apa impreuna cu zaharul punem pe foc si lasam sa fiarba pana devine un sirop. Luam de pe foc si adaugam untul (la temp. camerei) taiat bucatele si amestecam pana se topeste. Separat amestecam intr-un bol laptele praf cu cacaoa apoi turnam incet din compozitia lichida amestecand pentru a obtine o compozitie omogena. La final adugam esenta de menta.
Inainte de a folosi crema la prajitura o bagam pentru cateva secunda la cuptorul cu microunde pt a o fluidiza un pic si sa fie mai usor de intins.
Blatul racit il taiem in doua. Punem un strat de crema pe prima foaie, asezam a doua foaie si imbracam in crema de ciocolata ramasa.
Ornam cu fructe rosii.
Si avem un cadou minunat pentru persoana iubita ♥♥♥
Mai multe retete delicioase de la Timea, gasiti pe blogul ei, Ce a mai gatit Timea


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu