Salau umplut cu ciuperci si susan


Reteta de la Laura Mihailescu


Iata o reteta usoara, dar de efect: Salau umplut cu ciuperci. 

Iata cum faci umplutura: calesti o ceapa mare taiata marunt in ulei de masline, adaugi 1/2 kg de ciuperci tocate, busuioc, sare, putin chilli sau ardei iute tocat si doua linguri cu varf de susan. 

Umplutura iti ajunge pentru doi pesti mari. Torni putina apa si acoperi cu un capac. Lasa sa fiarba aprox. 15 minute, timp in care amesteci din cand in cand.

Iei file-ul de peste si il umpli, ca in imaginea de mai sus. Il legi cu sfoara. Pui pestele intr-o tava unsa bine de tot cu unt si o bagi la cuptor. Din cand in cand, stropesti cu unt topit sau cu ulei de masline.

Focul trebuie sa fie mic, sa nu se arda. O sa dureze aprox. 45 de minute pana cand va fi gata. Il scoti pe pat de susan.
Eu l-am servit cu un ratatouille rapid de legume – tai ardei, rosii, dovlecel, vanata si le tragi la tigaie in ulei de masline. Le condimentezi cu sare, piper si ceva verdeata si sunt gata.

Este o mancare destul de grea, desi mananci peste, asa ca doua file-uri de salau sunt perfecte pentru patru persoane.



Mai multe retete delicioase de la Laura, gasiti pe blogul ei www.lauramihailescu.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu