Pagini
▼
Fursecuri cu crema caramel
Reteta de la Anca Corduban
reteta cu ♥♥♥
Ce ne trebuie
1 ou
100 g unt la temperatura camerei
125 g zahăr
2 linguri de lapte
esență de vanilie, un praf de sare
125 g făină
2 linguri cacao
100 g alune sau nuci măcinate mare
Pentru umplut și ornat
50 g ciocolată, 25 g unt și 2 lingurițe de cacao
12 caramele cu lapte și 2 linguri de smântână (sau 12 linguri de serbet de zahar ars si 2 linguri smantana)
Cum se fabrică
Se separă oul, iar albușul se ține la frigider până la întrebuințare.
Untul se bate, se adaugă zahărul, gălbenușul, laptele și vanilia și se amestecă bine. Separat se amestecă făina, cacao și sare și se adaugă la compoziția de unt. Se amestecă bine, se transferă pe o folie și se ține la frigider 1 oră și jumătate.
Se încălzește cuptorul, se unge o hârtie de copt cu puțin ulei și se bate bine albușul. Se fac bile de aproximativ 2 cm diametru, care se dau prin albuș, apoi prin alunele măcinate. Se așează în tavă, la distanța de 2 cm unele de altele și se coc 10 minute la foc potrivit. Dacă nu încap toate odată, aluatul se ține la frigider între întrebuințări.
Se scot și se face o adâncitură în mijlocul fiecăreia prin presare ușoară cu degetul.
Caramelele și smântâna se topesc într-o tigaie. Când tigaia e încinsă, chiar dacă caramelele încă nu s-au topit, se ia de pe foc și se amestecă până acestea sunt topite. Se toarnă în mijlocul fiecărui fursec. Din ciocolată, unt și cacao se face glazură, cu care se ornează prăjiturile.
Daca se foloseste serbet, acesta se amesteca cu smantana si se umplu apoi fursecurile.
Poftă bună!
Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie
Eu acum am vazut fursecutele astea. Sunt minunate si cred ca si delicioase. Intru repede pe blog sa o salvez. Trebuie sa le incerc neaparat.
RăspundețiȘtergere