Reteta de la Camelia Egli
Aluat
250gr faina
3 linguri zahar
3 linguri ulei
200ml lapte caldut
1 ou
un pachetel de drojdie uscata sau 15gr proaspata
Sirop:
500ml apa
300gr zahar
esenta rom dupa gust
Umplutura:
500ml frisca lichida( de preferinta naturala)
2 linguri zahar pudra,sau dupa gust
gem de capsuni sau zmeura pentru uns capacul
Intr-un bol se amesteca drojdia cu putin lapte caldut si o lingura de zahar.Se lasa deoparte sa faca putina spuma(cam 10-15 minute.Intr-un castron se pun toate celelalte ingrediente pentru aluat si apoi drojdia crescuta.Se amesteca bine rezultand un aluat curgator ca de clatite dar mai gros.
Se ung formele de savarine cu unt si se tapeteaza cu faina eu am facut in tava de muffins si am pus hartii de muffins mai inalte.Se lasa la loc cald sa creasca un sfert de ora dupa care se coc la 160 grade cam 20 de minute.Se scot cu grija din forme sa nu se rupa si se lasa la racit timp in care se face siropul din apa, zahar si esenta de rom.
Insiroparea se face in cateva etape.Se taie un capacel la fiecare savarina si cu o lingura incepem sa le insiropam rand pe rand. Se lasa un sfert de ora dupa care din nou se insiropeaza.Capacelele se insiropeaza doar putin.
Se pregateste frisca, daca este vegetala are deja zahar si nu mai trebuie doar in caz ca va place mai dulce.Se bate dupa instructiunile de pe cutie dupa care cu un sprit se umple savarinele dupa imaginatie.Daca este frisca naturala atunci trebuie batuta bine in castron racit dinainte in congelator si se adauga doua plicuri de stabilizator pentru frisca si zahar pudra dupa gust, eu nu pun mai mult de 3 linguri.Se ung capacele cu gem si se aseaza peste frisca putin pe o parte ca in imagine.Se lasa la frigider cel putin doua ore, cu cat mai mult cu atat mai bine...dar cine rezista???
In mod normal ies cam 10 savarine,depinde si de forma.
Pofta buna!
250gr faina
3 linguri zahar
3 linguri ulei
200ml lapte caldut
1 ou
un pachetel de drojdie uscata sau 15gr proaspata
Sirop:
500ml apa
300gr zahar
esenta rom dupa gust
Umplutura:
500ml frisca lichida( de preferinta naturala)
2 linguri zahar pudra,sau dupa gust
gem de capsuni sau zmeura pentru uns capacul
Intr-un bol se amesteca drojdia cu putin lapte caldut si o lingura de zahar.Se lasa deoparte sa faca putina spuma(cam 10-15 minute.Intr-un castron se pun toate celelalte ingrediente pentru aluat si apoi drojdia crescuta.Se amesteca bine rezultand un aluat curgator ca de clatite dar mai gros.
Se ung formele de savarine cu unt si se tapeteaza cu faina eu am facut in tava de muffins si am pus hartii de muffins mai inalte.Se lasa la loc cald sa creasca un sfert de ora dupa care se coc la 160 grade cam 20 de minute.Se scot cu grija din forme sa nu se rupa si se lasa la racit timp in care se face siropul din apa, zahar si esenta de rom.
Insiroparea se face in cateva etape.Se taie un capacel la fiecare savarina si cu o lingura incepem sa le insiropam rand pe rand. Se lasa un sfert de ora dupa care din nou se insiropeaza.Capacelele se insiropeaza doar putin.
Se pregateste frisca, daca este vegetala are deja zahar si nu mai trebuie doar in caz ca va place mai dulce.Se bate dupa instructiunile de pe cutie dupa care cu un sprit se umple savarinele dupa imaginatie.Daca este frisca naturala atunci trebuie batuta bine in castron racit dinainte in congelator si se adauga doua plicuri de stabilizator pentru frisca si zahar pudra dupa gust, eu nu pun mai mult de 3 linguri.Se ung capacele cu gem si se aseaza peste frisca putin pe o parte ca in imagine.Se lasa la frigider cel putin doua ore, cu cat mai mult cu atat mai bine...dar cine rezista???
In mod normal ies cam 10 savarine,depinde si de forma.
Pofta buna!



am incercat reteta , au iesit 12 bucati si pe cand am vrut sa le pun in frigider au mai ramas 8 :P
RăspundețiȘtergereFrumoooooosss!! Buna reteta, simpla ca penntru mine.
RăspundețiȘtergere