Pagini

Saratele cu chimen


Reteta de la Dianu Andreea     


Ingrediente:


250 g branza de vaci
150 g cascaval
100 g unt/margarina
100 g smantana
1 ou
400 g faina
7 g praf de copt
Sare, piper
Chimen, boia de ardei dulce

35-40 bucati

Mod de preparare:

Intr-un vas incapator se pune oul, smantana, untul moale, cascavalul si branza rase si se amesteca bine, apoi se condimenteaza dupa gust.

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in pasta de branzeturi ( se amesteca cu mixerul echipat cu carlige). Aluatul se framanta putin, apoi se pune in frigider pentru 1-2 h.

Aluatul rece se intinde intr-un dreptunghi cu o grosime de 1 cm. Se taie fasii, apoi pe jumatate (cam 14 cm). Saratelele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu oul batut si se presara chimen ( se poate presara si cascaval ras/boia dulce de ardei).

Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 min, la temperatura medie.



Mai multe retete delicioase pregatite de Andreea gasiti pe blogul Pasiune pentru bucatarie     




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu