Pagini

Paine cu branza si nuca



Reteta de la Anca Corduban 


Ce ne trebuie

1 plic de drojdie uscata 
150 ml lapte caldut 
1 lingurita de zahar
450 g faina
1 lingurita rasa de sare
1 lingurita piper amestecat cu boia dulce
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
50 g nuci sfaramate mai mare
75 g branza de oi rasa sau parmezan ras
300 ml iaurt

Cum se fabrica
Laptele se toarna intr-un castron mic, deasupra se presara drojdia si zaharul si se lasa deoparte 15 minute. 
Intr-un vas mare se amesteca faina, sarea, piperul cu boia si bicarbonatul, apoi se adauga nucile si branza. Se toarna laptele cu drojdie si iaurtul, se amesteca si se framanta un aluat potrivit de tare timp de 5 minute (se poate framanta si pe masa presarata cu faina). Se formeaza o bila care se unge cu ulei si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul (aproximativ 1 ora si jumatate). Se rastoarna aluatul pe masa presarata cu faina si se mai framanta 3 minute, apoi se aseaza intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Se unge cu ulei si se coace la foc potrivit aproximativ 40 minute (pana se rumeneste frumos deasupra).

Pofta buna!



Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu