Reteta de la Dana Burlacu
Ingrediente briose:
- 3 oua
- 3 linguri miere de albine
- 3 linguri rase zahar
- 150 g unt
- 150 g lapte batut , iaurt ( eu folosesc kefir, pt. am tot timpul)
- 350 g faina
- 1 praf sare, vanilie, 1 praf de copt
Din aceasta compozitie ies doua tavi de cate 12 bucati fiecare . Daca doriti mai putine puteti injumatati cantitatile, eu fac tot timpul doua tavi pentru ca am un ”roi de lacuste” care devoreaza tot.
Ingrediente glazura:
- 150 g unt moale (adica la temperatura camerei)
- 2oo g zahar pudra
- 2-3 linguri de sirop de fructe de casa ( am folosit sirop de coacaze negre). Puteti folosi orice sirop colorat: afine, trandafiri, visine etc sau chiar colorant. Eu sunt impotriva colorantilor artificiali si intotdeauna gasesc cate o alternativa produsele cu prea multe chimicale). Nu uitati ca trebuie sa injumatatiti cantitatile daca faceti doar o tava de briose.
Mod de preparare:
Prima data dam drumul la cuptor la 180 grade (daca aveti cuptor pe gaz la foc mediu). Mixam untul cu zaharul, adaugam pe rand ouale, iaurtul, vanilia,praful de copt si faina cernute.
In tava de briose punem hartiutele si cu lingura sau posul turnam compozitia, cam 3/4 din forma. In cazul in care doriti ca briosele sa fie mai inalte puneti mai mult aluat. Introduceti tava in cuptorul preincalzit si le coaceti in jur de 30-35 de minute pana devin aurii.(faceti testul cu scobitoare).
Dupa ce s-au racit (la temperatura camerei) se decoreaza. Pentru crema decorativa mixam untul apoi adaugam zaharul pudra cate putin. La sfarsit punem siropul si ...gata. Cu un pos sau o punga taiata facem modele diverse, fiecare cu imaginatia lui. Se pot adauga si alte elemente : bombonele, confetii dulci, jeleuri.
Va avertizez ca briosele imbracate in hainuta de unt roz ies cam dulci dar,tinand cont ca nu mancam des asa ceva....ne permitem din cand in cand.
Sper ca v-am convins. Spor la prajiturit!
Sfat danamama: briosele le puteti glazura cu ciocolata si apoi cu decoratiuni roz, rosii etc transmiteti mesaje de iubire.
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul Prajiturici si alte dulciuri



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu