Reteta de la Loriana's Cakes
reteta cu ♥♥♥
Numele amandinei are ceva legat de dragoste asa ca m-am hotarat sa va trimit reteta mea…cele de la cofetarie sunt un pic altfel pentru ca au crema cu unt , aceasta e umpluta cu crema ganache :P
Ingrediente blat:
4 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
8 linguri ulei
2 linguri cacao
1 lingurita praf copt
Ingrediente crema:
600 ml frisca lichida(smantana dulce lichida)
400 grame ciocolata…amaruie sau cu lapte
Ingrediente glazura:
150 gr ciocolata menaj
50 gr unt
50 ml smantana lichida
Sirop: 200 ml apa,150 gr zahar, 1 esenta de rom
Preparare blat: Se separa albusurile de galbenusuri; albusurile se bat spuna cu ½ din zahar, galbenusurie si ele se freaca spuma cu restul de zahar, se unesc cele 2 compozitii, se adauga uleiul, cacaua si faina cernuta impreuna cu praful de copt.Se omogenizeaza usor cu o lingura amestecand de sus in jos si se coace in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se coace la foc mediu.
Preparare crema:Se rupe ciocolata bucati sau se taie marunt.Se pune intr-un vas impreuna cu frisca, pe foc mic si se amesteca continuu sa se topeasca, atentie fara sa fiarba in clocot.Se da la racit si dupa ce s-a racorit bine se pune 1 ora la frigider unde se va raci mai bine si va devein o crema foarte densa; dupa aceasta se bate cu mixerul cateva minute sa devina cremoasa.
Am ajuns la final: taiem blatul pe ½, punem prima jumatate, insiropam cu siropul rece obtinut din ingredientele de mai sus, punem si cel de-al doilea blat dupa care adaugam glazura.
Aceasta se obtine din topirea ingredientelor la foc foarte mic sau la bain-marie;se toarna glazura calda peste prajitura si se niveleaza cu un cutit sau o spatula.
Eu personal glazurez amandinele individual dup ace le-am portionat, se poate glazura si toata prajitura si se taie cu un cutit inmuiat in apa calda dupa.Decorati dupa plac, inimioare, perlute stropi de ciocolata alba…sau daca sunteti nostalgici cu rombul ala de ciocolata tare cum era in cofetarii cand eram noi mici.
Amandina with love! …from Loriana’s Cakes

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu