Tarta cu mere si vin rosu



Reteta de la Mihai Lambru 


O reteta perfecta pentru serile reci de iarna si nu numai...

Ingrediente:

250 g faina
80 g zahar
1 lingurita praf copt
120 g unt rece, taiat cubulete
60 ml lapte
2 galbenusuri
350 ml vin rosu
4 mere
1 lingurita scortisoara
praf sare
coaja de la o portocala
1 albus

Intr-un bol amestecati faina, o lingura zahar si praful de copt; adaugati treptat untul pana cand obtineti un aluat de forma unor firimituri. Intr-un alt bol amestecati laptele si galbenusurile, apoi adaugati-le la faina cu ajutorul unei furculite. Puneti amestecul pe o masa presarata cu faina si framantati-l putin. Dati-i forma unei bile, apoi impachetati-o in folie de plastic si dati-o la frigider pentru o ora.

Amestecati restul de zahar, vinul, scortisoara, merele, sarea si coaja de portocala intr-o oala si puneti-o pe foc la foc mediu pana incepe sa fiarba. Micsorati focul si lasati pe foc pana se ingroasa (25-30 de minute). Lasati la racit.

Incingeti cuptorul la 200°C. Scoateti coca din frigider, intindeti-o intr-o foaie subtire si puneti-o intr-o tava de tarta cu fundul detasabil. Puneti umplutura in tava si trageti marginile peste umplutura. Daca v-a ramas putina coca, puteti crea diferite modele cu care sa decorati tarta. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie presarati albusul de ou peste coca, apoi presarati putin zahar.

Coaceti pana cand coca e aurie (25-30 de minute).



Mai multe retete delicioase de la Mihai, gasiti pe blogul Placeri simple




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu