Omleta de cartofi spaniola


Reteta de la Gabriela Ionescu (Spania)  

4-5 cartofi curatati si taiati cubulete mici,
1 ceapa taiata marunt,


Ceapa se pune la prajit intr-o tigaie cu  ulei din abundenta , cand sunt gata se scot cu spumiera (asa se scurge tot uleiul).
Cartofii si ceapa prajita se amesteca cu 4-5 oua batute,se pune sare,piper dupa gust,se formeaza ca o masa omogena care se pune la prajit la foc lent intr-o tigaie cu putin ulei care a fost incalzita bine inainte,din cand in cand o intoarcem cu ajutorul unei farfurii(o farfurie care acopera ft bine tigaia,se pune deasupra tigaii,cu ajutorul mainii rasturnam omleta in farfurie si in acelasi timp o punem din nou in tigaie pe parte care nu e coapta,facem aceasta operatie pana omleta este gata,in afara de cartofi si ceapa se pot folosi ardei,carnati sau cabanos,bacon,fasole pastai,etc.

6 comentarii:

  1. tortilla de patata, asa ii zice pacolo

    RăspundețiȘtergere
  2. dar mai intai se prajesc si cartofii asa cit sa fie moi si apoi se adauga ceapa calita si oualele.......

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar v-a rog cartofii se pun cruzi sau se fierb, nu s-a inteles cum se pun?
    Astept raspuns, multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai spune ca trebuie o tigaie care se poate intoarce pe foc ca sa fie prajita pe ambele parti

      Ștergere
  4. DE CE NU S-AR PUTEA INTRODUCE LA LER, DE CE S-O TOT INTOARCEM?

    RăspundețiȘtergere