Reteta de la Gabriela Ionescu (Spania)
1 ceapa taiata marunt,
Ceapa se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei din abundenta , cand sunt gata se scot cu spumiera (asa se scurge tot uleiul).
Cartofii si ceapa prajita se amesteca cu 4-5 oua batute,se pune sare,piper dupa gust,se formeaza ca o masa omogena care se pune la prajit la foc lent intr-o tigaie cu putin ulei care a fost incalzita bine inainte,din cand in cand o intoarcem cu ajutorul unei farfurii(o farfurie care acopera ft bine tigaia,se pune deasupra tigaii,cu ajutorul mainii rasturnam omleta in farfurie si in acelasi timp o punem din nou in tigaie pe parte care nu e coapta,facem aceasta operatie pana omleta este gata,in afara de cartofi si ceapa se pot folosi ardei,carnati sau cabanos,bacon,fasole pastai,etc.
tortilla de patata, asa ii zice pacolo
RăspundețiȘtergeretortilla de patata
RăspundețiȘtergeredar mai intai se prajesc si cartofii asa cit sa fie moi si apoi se adauga ceapa calita si oualele.......
RăspundețiȘtergereDar v-a rog cartofii se pun cruzi sau se fierb, nu s-a inteles cum se pun?
RăspundețiȘtergereAstept raspuns, multumesc
mai spune ca trebuie o tigaie care se poate intoarce pe foc ca sa fie prajita pe ambele parti
ȘtergereDE CE NU S-AR PUTEA INTRODUCE LA LER, DE CE S-O TOT INTOARCEM?
RăspundețiȘtergere