Retetea de la Elena Vanciu
Am tot mancat galuste cu prune, dar cum face bunica mea, nu stiu pe nimeni sa faca. Este un aluat mai special cu branza.
700 g branza de vaci,
2 oua,
100 g gris,
100 g faina, 25-30 de prune
sare,
pesmet,
untdelemn,
zahar pudra cu vanilie.
Brinza se marunteste bine cu furculita, se adauga grisul, faina, oul si se amesteca bine. Compozitia se pune pe o folie, bine presarata cu faina si se modeleaza in forma de sul care, apoi, se taie in 25-30 felii, in functie de cat de mari sunt prunele. Din bucatele se modeleaza galustele, cu prune in mijloc.
O oala de 3-4 litri se umple mai mult de jumatate cu apa rece in care se pune pe o lingurita cu virf de sare. Cind clocoteste, se pun toate galustele. Se amesteca usor sa nus e lipeasca de fund. Se lasa sa fiarba 10 minute cu capacul tras putin la o parte. Se ia oala de pe foc, si se lasa acoperita 15 minute. Se scot, apoi cu spumiera cite 2-3, se trec usor prin pesmet prajit si se pudreaza cu zahar si vanilie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu