Galuste cu prune si branza

Retetea de la Elena Vanciu

Am tot mancat galuste cu prune, dar cum face bunica mea, nu stiu pe nimeni sa faca. Este un aluat mai special cu branza.

700 g branza de vaci,
2 oua,
100 g gris,
100 g faina, 25-30 de prune
sare,
pesmet,
untdelemn,
zahar pudra cu vanilie.

Brinza se marunteste bine cu  furculita, se adauga grisul, faina, oul si se amesteca bine. Compozitia se pune pe o folie, bine presarata cu faina si se modeleaza in forma de sul care, apoi, se taie in 25-30 felii, in functie de cat de mari sunt prunele. Din bucatele se modeleaza galustele, cu prune in mijloc.
O oala de 3-4 litri se umple mai mult de jumatate cu apa rece in care se pune pe o lingurita cu virf de sare. Cind clocoteste, se pun toate galustele. Se amesteca usor sa nus e lipeasca de fund. Se lasa sa fiarba 10 minute cu capacul tras putin la o parte. Se ia oala de pe foc, si se lasa acoperita 15 minute. Se scot, apoi cu spumiera cite 2-3, se trec usor prin pesmet prajit si se pudreaza cu zahar si vanilie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu