Ciorba de salata verde

Retetea de la Alexandra D.

Ingrediente:

4-5 capatini de salata
jumatate de litru  bors
o bucata mica de slanina afumata
5-6 catei de usturoi
un galbenus
200 ml smintina sau  iaurt,
o ceapa
marar
leustean
sare

Se pune la fiert jumatate de litru de apa. Cand clocoteste se pune salata spalata si taiata fasii late. Se fierbe un sfert de ora, pana cand se moaie bine, apoi se acreste cu bors. Se freaca bine galbenusul cu smantana sau iaurtul, se dilueaza cu putina ciorba fierbinte si se toarna peste restul de ciorba cu care se amesteca si apoi se sareaza. La sfarsit se pune putin marar si leustean. Slanina afumata se taie cat mai marunt, se prajeste la foc mic, pana cand jumarile capata culoarea aurie deschis. Se iau atunci de pe foc, apoi se adauga usturoiul tocat si boiaua, se amesteca si, imediat se toarna peste ciorba de salata. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu